Для людей
з порушенням зору

    Новини    22 Липня 2021, 14:15
Версiя для друку


Після модернізації відкрився Центральний автовокзал – він зможе приймати 7 тисяч пасажирів на день

22 Липня 2021, 14:15

22 липня після реконструкції відкрився Київський центральний автовокзал. Його модернізували вперше за 60 років, з моменту відкриття.

Розмір інвестицій склав понад 120 млн грн. Після оновлення у транспортному хабі з’явилися сучасні зали очікування, кімната матері та дитини, ескалатори та пандуси для маломобільних груп населення, мозаїчні панно були відреставровані.

Пасажиропотік оновленого автовокзалу розрахований на 7 тис. пасажирів на день, рейси відправляються майже до всіх обласних центрів та сусідніх країн. Після модифікації вдвічі збільшилася кількість платформ, а квитки на рейси можна забронювати і викупити онлайн. З 1 жовтня доступ до перону відкриватиметься після зчитування QR-коду пасажирського квитка.

"Серед пріоритетів роботи нашої команди – прозора робота автовокзалів України. На жаль, в нашій країні існує велика проблема нелегальних автовокзалів та перевізників. На таких стихійних автостанціях немає жодних необхідних умов – самої будівлі автовокзалу, відповідно, зали очікувань, кас тощо. А це перш за все – питання безпеки пасажирів.

Ми будемо боротися з нелегальними автостанціями та одночасно підтримувати розвиток законних атестованих вокзалів. Наразі, ми напрацьовуємо необхідні для галузі нормотворчі зміни. У результаті, пасажири, держава та бізнес мають отримати єдині зрозумілі правила гри та взаємодії" - розповідає Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Пакет акцій «Київпассервісу» у березні 2020 року продали за 230 мільйонів гривень компанії «Бастіон-Груп». Підприємству також належать автостанції «Поділ», «Дарниця», «Полісся», «Південна» та «Дачна», а також ще 18 автостанцій і вокзалів у Київській області.

«Онлайн-аукціон з приватизації «Київпассервісу» став початком нового, масштабного інфраструктурного проєкту. Та завдяки системній реформі це вже типова історія для приватизації, яка перетворює непродуктивні активи на продуктивні. Більше двох тисяч прозорих аукціонів вже проведено Фондом держмайна, і по всій Україні оживають занедбані державні активи отримавши свого нового ефективного власника. Попереду сотні таких історій, тому далі буде!», – наголосив Дмитро Сенниченко, голова Фонду Державного майна.

Нині розвитком Центрального автовокзалу та інших автостанцій у Києві та області займається компанія «Укрпас».

«У партнерстві із «Київпассервісом» ми перетворили столичний автовокзал на «аеропорт для автобусів» – сучасний транспортний хаб, де пасажирам зручно та комфортно. Ми повністю змінили бізнес-модель, забезпечили прозорі умови співпраці для перевізників і запустили онлайн-сервіс із продажу квитків, з можливістю їх бронювання та викупу на автостанціях. Найближчим часом пропонуватимемо пакет IT-рішень з керування бізнесом для перевізників», – зазначив директор «Укрпас» Максим Скляренко.



ВСІ Новини