Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Липня 2021, 17:39
Версiя для друку


Олександр Кубраков: Уряд створив умови для оптимізації закупівель електроенергії Укрзалізниці, це дозволить економити кілька мільярдів гривень щороку

28 Липня 2021, 17:39

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України була прийнята постанова «Про внесення змін до Порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами».

Таким чином Уряд дозволив Енергоатому та іншим суб’єктам Державної генерації продавати електроенергію Укрзалізниці на період до 3-х років за спеціальною спрощеною процедурою.

«Через недосконалу та непрозору організацію закупівель процес постачання електроенергії був нестабільним, дорогим і часом призводив до збоїв у діяльності УЗ. Нагадаю, що витрати Укрзалізниці на електроенергію у 2019 році становили 8,48 млрд грн, а у 2020 – 7,6 млрд грн. Сьогоднішнє рішення Уряду допоможе Укрзалізниці економити кілька мільярдів гривень щороку.

Це хороший прецедент взаємовигідної кооперації державних гравців, оскільки Укрзалізниця, маючи прогнозований та рівний графік споживання електроенергії є ідеальним клієнтом для НАЕК “Енергоатом”» – зазначив Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.



ВСІ Новини