Для людей
з порушенням зору

    Новини    26 Серпня 2021, 21:01
Версiя для друку


City Express та оновлення рухомого складу: Україна співпрацюватиме зі Швейцарією у напрямі розвитку залізничного транспорту

26 Серпня 2021, 21:01

Сьогодні в Офісі Президента України відбулось підписання Меморандуму між Міністерством інфраструктури України, АТ «Укрзалізниця», компанією Stadler і Швейцарським агентством зі страхування експортних ризиків SERV.

Підписання документу дає старт відкриттю експортного фінансування Швейцарської конфедерації для України. Кошти будуть спрямовані на розвиток сектору залізничного транспорту в розмірі до 500 мільйонів євро.

Уперше за роки Незалежності Україна залучає експортне фінансування зі Швейцарії на державному рівні. Це відкриває значні можливості у напрямі оновлення рухомого складу Укрзалізниці.

"Для нас важливо, що співпраця зі Stadler передбачає не просто закупівлю потягів, але й локалізацію виробництва.

Нам потрібен сучасний світовий досвід, технології та реальні потужності, які б змогли не у далекій перспективі, а вже за 2–3 роки запустити нові приміські маршрути City Express у Києві, Харкові та Дніпрі. Тому ми вітаємо компанію Stadler в Україні — це значно посилить конкуренцію та якість послуг на українському ринку» — розповідає Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Меморандум передбачає:

▪ обов’язкову локалізацію виробництва Stadler із будівництвом нового заводу на території України;

▪ закупівлю 60 нових електропотягів потягів для проєкту City Express: 30 потягів — для розвитку приміського сполучення у Києві, ще 30 — буде розподілено між Харковом та Дніпро;

▪ оновлення рухомого складу для забезпечення міжрегіонального сполучення: йдеться про 20 нових регіональних електропотягів і ще 10 — далекого сполучення.

"Тестові заїзди поїзда FLIRT ми проводили на території столичної агломерації. Наразі працюємо над розробкою технічно-економічного обґрунтування проєкту, завершуємо підготовку технічних вимог до рухомого складу та платформ. Вже до кінця вересня плануємо оголосити тендер.

Наше завдання - розвантажити в’їзди до столиці та скоротити час поїздок до робочих місць мешканців із міст-сателітів столиці", - зазначив в.о. Голови правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін.

Довідково

◾ Stadler CIS AG

Швейцарський виробник залізничного рухомого складу. Stadler пропонує широкий спектр залізничного та міського транспорту: високошвидкісні поїзди, міжміські поїзди, регіональні та приміські поїзди, рухомий склад для метро, ​​трамваї-потяги та трамваї. Компанія Stadler також виробляє пасажирські вагони, магістральні та маневрові локомотиви.

Заводи компанії, крім Швейцарії, розташовані в Німеччині, Польщі, Білорусі, Іспанії, Румунії та США.

◾ Швейцарське агентство зі страхування експортних ризиків SERV

Державне агентство SERV займається страхуванням кредитних ризиків, які пов’язані з експортом товарів та послуг. Страхування та гарантії SERV захищають швейцарських експортерів від дефолту та сприяють залученню коштів в експортні проєкти. Рішення SERV також допомагають компаніям отримувати позики під низькі відсотки або вищі кредитні ліміти, щоб заощадити кошти при експорті товарів та послуг.



ВСІ Новини