Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Вересня 2021, 19:55
Версiя для друку


У 2022 році Україна отримає від Болгарії на 25% більше дозволів на міжнародні перевезення

30 Вересня 2021, 19:55

Про це сторони домовилися на черговому засіданні українсько-болгарської Змішаної Комісії з міжнародних автомобільних перевезень вантажів та пасажирів, яке відбулося 28-29 вересня в м. Софія.

За результатами переговорів були прийняті рішення щодо розширення двостороннього співробітництва у сфері автомобільних перевезень.

Які результати зустрічі?

◾ На 2021 рік українські перевізники додатково отримають 3000 універсальних дозволів, з них 600 будуть доступні на пунктах видачі дозволів вже з наступного тижня.

◾ На 2022 рік збільшено квоту дозволів майже на 25%, з 20 300 до 25 500.

◾ Також універсальний бланк дозволу можна використовувати для наступних видів перевезень:

▪ двосторонній;

▪ транзитний;

▪ комбінація двостороннього та транзитного перевезення в прямому та зворотному сполученні.

«Збільшення кількості дозволів на перевезення з Болгарією — хороший індикатор розвитку наших торговельних стосунків з ЄС. Ми очікуємо на аналогічні рішення від решти наших європейських партнерів.

Коли у 2015 році ми підписували Угоду про асоціацію з ЄС, однією з ключових засад для посилення економічної співпраці було те, що динаміка товарообороту не має погіршуватися.

На основі цього принципу буде формуватися подальша політика Мінінфраструктури щодо міжнародних перевезень», — розповів заступник Міністра інфраструктури України Мустафа Найєм.



ВСІ Новини