Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Вересня 2021, 18:22
Версiя для друку


До інфраструктурних пілотів безбар’єрності долучився Центральний автовокзал Києва

30 Вересня 2021, 18:22

Міністерство інфраструктури України спільно з Дитячим фондом ЮНІСЕФ та батьками, що виховують дітей із порушеннями розвитку та/чи інвалідністю, — провели огляд на безбар’єрність Центрального автовокзалу Києва «Укрпас».

Київський автовокзал став першим приватним пілотним проєктом в рамках реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору, ініційованої Першою леді Оленою Зеленською.

«Для Міністерства інфраструктури важливо показати, що держава і бізнес можуть продуктивно співпрацювати, особливо, коли на кону спільні цілі й цінності — якісні, комфортні та безпечні послуги. У розрізі безпеки пасажирів, окрім доступності транспортної інфраструктури, постає ще одна проблема — нелегальних пасажирських перевезень та оновлення вимог до перевізників.

Зараз ми напрацьовуємо конкретний перелік рішень, які допоможуть створити єдині правила гри на ринку пасажирських автоперевезень та посилити контроль за їх порушенням. При розробці цих вимог, ми плануємо звертатися до експертів, щоб враховувалися також стандарти безбар’єрності» — зазначає заступник Міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

За підсумками огляду автовокзалу було рекомендовано:

▪ допрацювати навігації на автовокзалі та прилеглій території;

▪ покращити простір вокзалу для комфортного пересування людей з інвалідністю та батьків з дітьми та інших маломобільних пасажирів;

▪облаштувати зони по догляду за дітьми;

▪ адаптувати сайт для людей з порушеннями зору/слуху,

▪ наповнити його додатковою інформацією про послуги вокзалу

Планується, що досвід Центрального автовокзалу буде поширено на всі автовокзали України.

Контекст

Наразі це вже третій пілотний проєкт в межах Стратегії безбар’єрності від Міністерства інфраструктури. Спільно з ЮНІСЕФ попередньо були проведені огляди міжнародного аеропорту «Бориспіль» та Київського залізничного вокзалу. В майбутньому до проєкту долучаться також Міжнародний аеропорт «Львів» та Харківський залізничний вокзал.

Ці об’єкти стануть еталонами безбар’єрної інфраструктури та закладуть основи рекомендацій для інших по всій Україні.



ВСІ Новини