Для людей
з порушенням зору

    Новини    26 Листопада 2021, 12:39
Версiя для друку


У 2022 році в Україні вперше відбудеться одна з найвідоміших гастрономічних конференцій світу Gastromasa

26 Листопада 2021, 12:39
Вона збирає на одній платформі найталановитіших кухарів світу, лідерів думок і кондитерських геніїв. Метою цього заходу є створення комунікаційних та культурних мостів між різними країнами.
 
«Цього року нам вдалось об’єднати гастроспільноту навколо єдиної цілі – популяризації можливостей української кухні у світі. Державна роль тут – максимальна підтримка на старті та медіація на міжнародному рівні.
 
Перший успіх – залучення в Україну фестивалю Gastromasa. З 2015 року Gastromasa об’єднує найвпливовіших професіоналів кулінарної справи і є міжнародним брендом, за яким пильно стежить увесь світ. Подібні події щороку приваблюють тисячі гостей. Тепер це надасть додатковий імпульс розвитку туризму і в нашій країні.
 
Вірю, що Gastromasa покаже українську кухню і культуру з нової сторони. Адже гастротуризм в Україні, з її кулінарним багатством та різноманіттям, це можливість не тільки привабити туристів, але й змусити їх повертатися в Україну знову і знову» — розповіла голова Державного агентства розвитку туризму України (ДАРТ) Мар’яна Олеськів.
 
Якою буде Gastromasa наступного року в Україні?
Фестиваль триватиме кілька днів і охопить 2 українських мегаполіси: Київ і Одесу.
◾ Перший етап - в Одесі відбудеться гастрономічний тур для учасників конференції, в рамках якого вони зможуть ознайомитися з історією міста, культурними особливостями регіону та скуштувати місцеві продукти
◾ Другий етап - у Києві учасників чекатиме екскурсія, під час якої буде можливість ознайомитися зі столичними смаколиками та познайомитися із видатними українськими шеф-кухарями
◾ Фінальний етап - у Києві учасники зустрінуться під час великої гастрономічної конференції для обміну власним досвідом та баченням гастрономії
 
Популяризація гастротуризму в Україні
У рамках форуму «Велике будівництво: авіація та туризм» відбулося підписання Меморандуму про співробітництво в галузі розвитку туризму між ДАРТ та всесвітньо відомим шеф-кухарем та засновником конференції Gastromasa Ґокменом Созеном.
 
Метою Меморандуму є підтвердження співробітництва для популяризації туристичного потенціалу України, організації та проведення спільних заходів та подій, зокрема туристично-гастрономічного міжнародного форуму Gastromasa.



ВСІ Новини