Для людей
з порушенням зору

    Новини    31 Грудня 2021, 11:53
Версiя для друку


Держава відшкодувала витрати авіаперевізникам за повернення українців додому весною 2020 року

31 Грудня 2021, 11:53
Міністерство інфраструктури України забезпечило часткове відшкодування витрат, які понесли українські авіакомпанії у березні 2020 року. Тоді авіаперевізники здійснювали міжнародні авіарейси на нерегулярній основі з метою повернення українських громадян додому у зв’язку із запровадженням карантинних обмежень.
 
«Українським авіаперевізникам відшкодовано понад 60,7 млн грн за виконання нерегулярних міжнародних авіарейсів весною 2020 року. Особливістю цих рейсів було те, що вони вилітали з України без пасажирів - тобто без комерційного завантаження.
 
Основним завданням тоді було максимально оперативно повернути українських громадян додому в умовах, коли країни по всьому світу запроваджували жорсткий локдаун. Я дуже вдячний українським авіакомпаніям за те, що тоді вони змогли максимально швидко відповісти на глобальні виклики.
 
У таких критичних ситуаціях держава не має необхідної гнучкості для швидкого прийняти рішень, щоб відповідати на подібні загрози. Це один із яскравих прикладів того, чому Україні у сучасному світі потрібен державний авіаперевізник Ukraine National Airlines» — розповідає Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.
 
Кошти відшкодовано чотирьом українським авіакомпаніям: ТОВ «Авіакомпанія Скайап», ТОВ «Авіакомпанія «Азур Ейр Україна», ТОВ «Авіаційна компанія «Роза вітрів» та ПАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України».



ВСІ Новини