Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Липня 2022, 15:58
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури України підтримує принципи прозорої та підзвітної відбудови

5 Липня 2022, 15:58
Міністерство інфраструктури України підтримало створення нової широкої коаліції українських та міжнародних організацій RISE Ukraine, метою якої є просування принципів доброчесності, сталості та ефективності у відновленні України.
 
До складу коаліції, про створення якої було оголошено під час Конференції з відновлення в Лугано, увійшли понад 20 організацій, які мають успішний досвід, в тому числі у реалізації реформи публічних закупівель й створенні системи Prozorro, впровадженні антикорупційної реформи та розвитку відкритого урядування.
 
Коаліція оприлюднила перелік із 10 принципів реконструкції та модернізації України. Серед них — принцип оновлення: в рамках реконструкції ми маємо не просто відбудовувати зруйноване, а створити кращу та більш технологічно розвинену Україну. При цьому процес відбудови має бути прозорим, підзвітним і зрозумілим.
 
Міністерство інфраструктури буде співпрацювати з представниками Коаліції в питаннях впровадження відкритих та ефективних систем, які дозволять міжнародним донорам і партнерам стежити за процесом відновлення у реальному часі, контролювати витрати та бути впевненими, що виділені кошти витрачаються на заявлені цілі ефективно та з дотриманням принципів доброчесності. Мова йде, серед іншого, про систему електронних закупівель Prozorro, а також єдину Електронну систему управління відбудовою.
 
Крім того, Коаліція сприяє відкритому та конструктивному діалогу між українським громадянським суспільством і ІТ-спільнотою, державними установами, міжнародними партнерами, донорами та органами влади в питаннях відновлення та модернізації.
 
За словами Міністра інфраструктури Олександра Кубракова, для ефективної, швидкої і стратегічної відбудови Україні потрібно підвищувати інституційну спроможність, особливо в питаннях системного підходу та координації зусиль різних міністерств та агентств.
 
«Найбільш ефективний спосіб боротьби з корупцією — це побудова ефективних публічних інституцій. При цьому антикорупційні інструменти та методи мають застосовуватись протягом усього циклу інфраструктурного проєкту. Тому за підтримки міжнародних партнерів та громадськості ми прагнемо отримати не тільки нову інфраструктуру, але й нову архітектуру управління інфраструктурними проєктами», — додає Олександр Кубраков.


ВСІ Новини