Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Липня 2022, 09:10
Версiя для друку


«Відкритий кордон»: перші результати роботи оновленого пункту пропуску «Краківець – Корчова»

20 Липня 2022, 09:10
За місяць роботи оновленого пункту пропуску «Краківець – Корчова» на кордоні України та Польщі середня добова кількість вантажівок, які виїхали з України, зросла на 51% – до 423 вантажівок.
 
Це стало можливим завдяки реалізації проєкту «Відкритий кордон», започаткованого в рамках домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Президента Польщі Анджея Дуди і погодженого на польсько-українських міжурядових консультаціях.
 
«Проєкт «Відкритий кордон» – це не тільки про стратегічний розвиток логістики на європейському напрямку, але й один із проєктів «виживання» для нашої економіки. В умовах блокади морських портів нарощування пропускних спроможностей автомобільних пунктів пропуску дозволяє підтримувати українських експортерів та покращувати продовольчу ситуацію в світі.
 
Реалізація пілотного проєкту на пункті «Краківець – Корчова» дозволила збільшити середньодобову кількість пропущених в Польщу вантажівок на 51% та скоротити черги на кордонах.
 
Найближчим часом плануємо масштабувати «Відкритий кордон» на інші пункти пропуску. Серед пріоритетів – найбільш завантажений пункт на українсько-польському кордоні «Ягодин – Дорогуськ» – прокоментував Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.
 
Наразі на пункті пропуску продовжуються роботи з влаштування:
◾️ майданчиків відстою для вантажівок;
◾️ окремого терміналу для огляду автобусів, здатного пропускати до 50 транспортних засобів на добу
◾️ навісу над павільйонами для митного та паспортного контролю
 
Нагадаємо, 20 червня в рамках проєкту «Відкритий кордон» було відкрито рух оновленим пунктом пропуску «Краківець – Корчова». На пункті було збільшено кількість смуг для вантажівок з 4-ти до 10-ти та створено додаткові павільйони для митного та паспортного контролю.


ВСІ Новини