Для людей
з порушенням зору

    Новини    1 Серпня 2022, 09:08
Версiя для друку


Олександр Кубраков: з порту «Одеса» очікується вихід першого судна з українським продовольством

1 Серпня 2022, 09:08
Сьогодні о 9:15 в рамках реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з порту «Одеса» очікується вихід першого судна з українським продовольством.
 
Судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту  у Лівані з 26 тис. тоннами української кукурудзи.
 
«Сьогодні Україна разом з партнерами робить черговий крок до запобігання світовому голоду.
 
    
 
Розблокування портів дасть щонайменше 1 млрд доларів валютної виручки для економіки та можливість для аграрного сектору спланувати посівну наступного року.
 
Ми вдячні партнерам, які незважаючи на складнощі не зупиняли роботу з підготовки до експорту. Зі свого боку Україна зробила все, аби відновити роботу портів та всіх задіяних підприємств.
 
У портах Великої Одеси ще 16 суден вже чекають на свою чергу. Це ті судна, які були заблоковані з початку повномасштабного вторгнення росії. Паралельно отримаємо заявки на прибуття нових суден для завантаження агропродукцією.
 
У найближчі тижні за підтримки наших партнерів ми плануємо вийти на повну потужність перевалки сільськогосподарської продукції» – прокоментував Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.
 
Цей перший успіх став результатом 3-місячного процесу перемовин та погодження безпекових питань, який контролювався Президентом України Володимиром Зеленським.
 
Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».
 


ВСІ Новини