Для людей
з порушенням зору

    Новини    6 Серпня 2022, 20:15
Версiя для друку


Олександр Кубраков: вперше з 24 лютого прибуло судно під завантаження

6 Серпня 2022, 20:15
Сьогодні вперше зі старту повномасштабного вторгнення росії 24 лютого до України прибуло судно під завантаження – балкер FULMAR S.
 
Судно зайшло в ході реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів.
 
«Ми уже можемо констатувати факт, що завдяки зусиллям Президента України, ЗСУ, Міністерства інфраструктури та наших партнерів – ООН та Туреччини – «зерновий коридор» запрацював у двох напрямках – на вихід і на вхід до портів України.
 
Ця подія також є важливим сигналом ринку, що «зерновий коридор» – це безпечна і головне вигідна бізнес можливість для судновласників повернутися в українські порти.
 
Ми зі свого боку робимо все можливе, щоб наші порти могли приймати та обробляти значно більше суден. Зокрема, ми плануємо уже за 2 тижні вийти на рівень щонайменше 3-5 суден на добу.
 
Наша мета – вихід на місячний обсяг перевалки в портах Великої Одеси в 3 млн тонн сільськогосподарської продукції», – прокоментував Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.
 
Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».
 
В рамках реалізації домовленостей з вантажем української кукурудзи уже було відправлено 4 судна: RAZONI NAVI STAR, ROJEN та POLARNET. Вони перевозять понад 80 тис. тонн кукурудзи.
 
Прибуття першого судна RAZONI в кінцевий пункт призначення – порт Триполі в Лівані – очікується 7 серпня.
 
   


ВСІ Новини