Для людей
з порушенням зору

    Новини    10 Листопада 2022, 14:25
Версiя для друку


Міжнародний автомобільний пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» на кордоні з Румунією сьогодні почав роботу

10 Листопада 2022, 14:25
Відкриття пункту пропуску відбулось за участі Дениса Шмигаля та Ніколає Чуке, Премʼєр-Міністрів України та Румунії.
 
«До сьогодні на кордоні з Румунією в нас був лише один пункт пропуску для вантажного автотранспорту – «Порубне – Сірет». Він нині один з найзавантаженіших, бо шлях через нього лежить до портів на півдні Європи.
 
Повноцінне відкриття пункту пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» покращить ситуацію на україно-румунському кордоні. Після завершення необхідних робіт з румунського боку - пункт пропускатиме вантажний транспорт цілодобово.
 
  
 
Розбудова транспортної інфраструктури, зокрема розширення пропускної здатності пунктів перетину кордону на заході України є ключовим пріоритетом Міністерства. В умовах широкомасштабної російської агресії розвиток альтернативних логістичних шляхів для експорту та імпорту є основою для підтримки економіки», – зазначив Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.
 
 
Міжнародний автомобільний пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» працює в цілодобовому режимі, має по три смуги руху на в’їзд та виїзд з України. До відкриття новозведеного МАПП було капітально відремонтовано 7,3 км автомобільної дороги. За добу через цей пункт пропуску може проїжджати до 100 вантажних автомобілів. Рух дозволений для легковиків та порожніх вантажівок.
 
Нагадаємо, що в червні в рамках проекту «Відкритий кордон» був відкритий для проїзду оновлений пункт перетину кордону «Краківець – Корчова». Було збільшено кількість смуг для руху, встановлено термінал для автобусів та додаткові термінали для митного та прикордонного огляду.


ВСІ Новини