Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Листопада 2022, 13:30
Версiя для друку


Олександр Кубраков: Україна та США обговорюють заходи для посилення «Зернової ініціативи»

28 Листопада 2022, 13:30
У фокусі робочої зустрічі – включення до «Зернової ініціативи» портів Миколаєва, прискорення інспектування суден в Босфорі та пролонгація домовленостей щонайменше на 1 рік.
 
Ці питання були обговорені під час візиту Міністра інфраструктури України Олександр Кубраков, Посла США Бріджит Брінк та Спеціального уповноваженого з санкційної політики США Джеймса О’Браєна до портів «Одеса» та «Південний».
 
«77 суден стоять у черзі для проходу інспекції в Туреччині, порти Великої Одеси використовують до 50% своїх потужностей, вартість зерна зростає з кожним новим шантажем з боку росії.
 
  
 
Штучне затягування призводить до збитків з боку фермерів та судновласників, у висновку втрачають найуразливіші верстви населення та країни на межі голоду. Один день простою обходиться щонайменше у 30 тисяч доларів. Зараз судна очікують на інспекцію – від 2 до 5 тижнів.
 
Стратегічно ми маємо досягти не тільки пришвидшення інспекцій на Босфорі, а й долучення до Ініціативи портів Миколаєва та пролонгації угоди щонайменше на рік.
 
Вдячний американським партнерам за співпрацю та готовність просувати на міжнародних майданчиках посилення «Зернової ініціативи», – прокоментував Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.
За словами Міністра, Україна вже офіційно звернулась до ООН та Туреччини з пропозицією приєднання порту Миколаєва до «Зернової ініціативи» та очікує відповіді від гарантів домовленостей.
 
Також в рамках візиту Міністр інфраструктури та представники США зустрілись з представниками портового та аграрного бізнесу та обговорили варіанти сприяння їх роботі в рамках Ініціативи.
 
Нагадаємо, з 1 серпня з портів Великої Одеси експортовано понад 12 млн тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.


ВСІ Новини