Для людей
з порушенням зору

    Новини    15 Грудня 2022, 15:14
Версiя для друку


ЄС виділив 50 млн євро на відновлення критичної інфраструктури України в рамках дії НЕФКО

15 Грудня 2022, 15:14
Кошти будуть направлені на ремонт систем постачання електрики, води, тепла, водовідведення та управління відходами у звільнених від окупації громадах Київської області.
 
Виділення грантових 50 млн євро стало можливим завдяки домовленості Європейського Союзу та міжнародної фінансової організації НЕФКО (Nefco - the Nordic Green Bank), заснованої урядами Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії та Швеції.
 
«При частковій відбудові зараз та відбудові після перемоги ми можемо досягти значного прогресу у впровадженні зелених технологій. І це важливий аспект для нас, адже дотримання екологічних стандартів є частиною вимог Євросоюзу до України в рамках інтеграційного курсу.
 
Протягом останнього десятиліття НЕФКО успішно співпрацює з багатьма українськими громадами та допомагає реалізовувати проєкти енергоефективності та термомодернізації будинків. Виділення 50 мільйонів євро на відновлення критичної житлової інфраструктури – це можливість тисячам українців повернутися до своїх будинків на звільненій від російських окупантів землі.
 
Дякую партнерам з ЄС та Нефко за допомогу. Підготовка проекту та його впровадження вже розпочате, а суттєве виконання робіт по проєкту очікуємо на початку 2023 року. Продовжуємо разом працювати над оцінкою критичних потреб та пошуком оптимальних варіантів допомоги в їх вирішенні», – прокоментував Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.
 
Гранти виділені на відновлення інфраструктури в наступних містах та селах: Ірпінь, Буча, Велика Димерка, Гостомель, Димер, Славутич, Немішаєве, Калинівка, Дмитрівка, Іванків, Бородянка, Пісківка та Борщагівська громада.
 
Кошти направлені Україні у відповідності з Програмою НЕФКО «Зелене відновлення для України», запущеної у липні цього року.
 
Нагадаємо, раніше в грудні Рада ЄС схвалила виділення Україні протягом 2023 року 18 млрд євро позики. Кошти будуть направлені, зокрема, на відновлення критичної інфраструктури та підтримку сталої післявоєнної відбудови.


ВСІ Новини