Для людей
з порушенням зору

    Новини    23 Грудня 2022, 21:15
Версiя для друку


Уряд Швейцарії виділяє 14 мільйонів швейцарських франків на відновлення залізничної інфраструктури України

23 Грудня 2022, 21:15
Уряд Швейцарської Конфедерації ухвалив рішення про виділення 14 мільйонів швейцарських франків на фінансування та постачання рейкових скріплень для відновлення залізничної інфраструктури і безперебійного функціонування залізничного транспорту. Відповідна грантова угода сьогодні була підписана віце-прем'єр-міністром з відбудови – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури Олександром Кубраковим та Надзвичайним та Повноважним Послом Швейцарії в Україні Клодом Вільдом.
 
«З перших днів повномасштабного вторгнення і майже щодня залізниця зазнає терористичних атак з боку Російської Федерації. Попри це, компанія продовжує виконувати свої найважливіші функції – забезпечувати евакуацію та перевезення пасажирів, транспортування гуманітарних вантажів і вантажів, необхідних для обороноздатності країни.
 
  
 
Співпраця Укрзалізниці з Швейцарською Конфедерацією дозволить профінансувати товари, роботи та послуги, необхідні для посилення майже 300 км залізничної мережі в Україні.
 
Це важливий внесок у підтримку стабільності мережі дорог та відновлення України.
 
Вдячний Уряду Швейцарської Конфедерації та Послу Клоду Вільду і впевнений, що реалізація цього проекту стане першим успішним етапом нашої співпраці в цьому напрямку», – прокоментував Олександр Кубраков, віце-премʼєр-міністр з відновлення України.
 
Постачання рейкових скріплень повинно відбутися у 2023 році. Роботи заплановано виконати на ключових магістралях.


ВСІ Новини