Для людей
з порушенням зору

    Новини    10 Лютого 2023, 16:59
Версiя для друку


Міжнародний банк реконструкції та розвитку надасть 50 мільйонів доларів США на відновлення логістики

10 Лютого 2023, 16:59
Сьогодні, 10 лютого, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи Аруп Банерджі підписали Грантову угоду між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) щодо проєкту «Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)».
 
 
В рамках неї буде виділено перші 50 мільйонів доларів грантових коштів на забезпечення критичних потреб Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України та Укрзалізниці.
 
Загальна вартість проєкту становить майже 600 мільйонів доларів, з яких 500 мільйонів доларів планує забезпечити МБРР, а решту коштів планується залучити за рахунок донорських грантів, що надходитимуть через Український трастовий фонд допомоги, відновлення та реконструкції (URTF) та інші трастові фонди.
 
«Підписання цієї Грантової угоди дасть змогу отримати фінансовий внесок в обсязі 50 мільйонів доларів від мультидонорського трастового фонду допомоги, відновлення, реконструкції та реформ в Україні, розпорядником якого є МБРР.
 
Завдяки цій домовленості ми отримаємо змогу профінансувати закупівлю модульних автодорожніх мостів та матеріалів для термінового ремонту доріг. Також кошти буде спрямовано на виробництво фітингових платформ для збільшення обсягів контейнерних перевезень, а також закупівлю матеріалів та обладнання для ремонту важливих залізничних мостів.
 
Дякую міжнародним партнерам за підтримку. Реалізація проєкту надасть можливість забезпечити безперебійну логістику для гуманітарних та логістичних потреб країни», – прокоментував Олександр Кубраков.
 
 
Проєкт «Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)» направлений на швидке відновлення та покращення транспортних мереж необхідних для надання гуманітарної допомоги, підтримки українського експорту та загалом розвитку логістичної інфраструктури на кордонах України та ЄС.
 
Окрім цього, RELINC передбачає допомогу в реалізації ключових реформ, необхідних для підвищення готовності України до реалізації масштабних і складних програм відновлення. Йдеться, в першу чергу, про запровадження антикорупційних інструментів, цифровізацію процесу відновлення та підвищення ефективності взаємодії з донорами.
 
Управління та адміністрування в рамках проєкту буде відбуватись із залученням Управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проєктів (UNOPS).
 
Це управління надає послуги у сферах закупівельної діяльності, будівництва та виконання проєктів. Зокрема, організація спеціалізується на проєктах післявоєнної відбудови або відновлення інфраструктури після природних лих. UNOPS працює в понад 80 країнах, успішно реалізуючи тисячі проєктів щороку. Зокрема, такі проєкти відзначаються високим рівнем прозорості та підзвітності.
 
МБРР – міжнародна фінансово-кредитна організація, яка є частиною Групи Світового банку. Її членами є 189 держав світу.
 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram



ВСІ Новини