Для людей
з порушенням зору

    Новини    10 Лютого 2023, 17:28
Версiя для друку


«Відкритий кордон»: запущено роботу нового пункту пропуску на кордоні з Румунією

10 Лютого 2023, 17:28
Сьогодні, 10 лютого, в рамках ініційованого Президентом України проєкту «Відкритий кордон» було запущено роботу нового автомобільного пункту пропуску на кордоні з Румунією – «Дяківці – Раковець» в Чернівецькій області.
 
 
Його запланована пропускна спроможність становить до 300 одиниць транспортних засобів на добу, в тому числі 10 автобусів, 1 550 громадян, у тому числі 500 пішоходів.
 
У пункті пропуску передбачено 6 смуг руху для оформлення автівок та окрема смуга руху для перетину кордону пішоходами.
 
Наразі пункт пропуску буде відкритий для пропуску тільки порожніх вантажних автомобілів та цистерн. Згодом будуть створені необхідні інфраструктурні умови для для переміщення інших типів транспортних засобів та товарів.
 
Нагадаємо, в листопаді 2022 року на українсько-румунському кордоні було відкрито ще один новий пункт пропуску – «Красноїльськ – Вікову де Сус» на українсько-румунському кордоні Окрім цього, минулоріч було розширено пропускну спроможність пункту «Краківець – Корчова» та впорядковано роботу пункту «Ягодин – Дорогуськ».
 
 
Уже на наступному тижні плануємо відкрити ще один пункт пропуску – «Нижанковичі – Мальховіце» на кордоні з Польщею.
 
Ці кроки направлені на підтримку українських експортерів в умовах обмежених можливостей роботи морських портів, та створення інфраструктури, яка логістично наблизить Україну до членства в ЄС.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram


ВСІ Новини