Для людей
з порушенням зору

    Новини    8 Березня 2023, 11:25
Версiя для друку


Перевірити статус будівельних документів тепер можна на порталі Дія

8 Березня 2023, 11:25
На порталі Дія запущено електронний кабінет «Моє будівництво». В ньому відображаються всі документи будівельної сфери, незалежно від способу подачі, в яких користувач вказаний як Замовник будівництва.
 
З допомогою нового інструменту можна подивитися коротку інформацію про кожен документ та статус його розгляду органами будівельного контролю.
 
В кабінеті доступні документи, переважно створені після липня 2020 року, коли розпочала роботу Єдина державна електронна система у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Відтоді було подано 172 тисяч заяв на отримання будівельних послуг.
 
Хто може скористатись кабінетом?
Фізичні та юридичні особи
 
Зробити це вони зможуть, скориставшись електронним цифровим підписом — КЕП чи ДІя. Підпис.
 
Як було раніше?
 
Особа, яка подавала документи в паперовому вигляді і не хотіла окремо реєструватись в ЄДЕССБ, змушена була просити ЦНАП чи орган будівельного контролю перевірити статус документа.
 
Цифровізація будівельної сфери є частиною масштабної реформи містобудування, яка впроваджується Міністерством відновленням. Вона полягає в адаптації будівельної сфери до європейських стандартів, діджиталізації послуг та документів у будівельній сфері, а також автоматизації процес прийняття рішень.
Ключовим на цьому напрямі є імплементація законопроєкту №5655, який в грудні минулого року був схвалений Верховною Радою України.
 
Нагадаємо, будівельні послуги на Порталі Дія та Єдина державна електронна система у сфері будівництва розроблені Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки проекту USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.
 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram.



ВСІ Новини