Для людей
з порушенням зору

    Новини    14 Березня 2023, 10:28
Версiя для друку


Міністерство відновлення презентувало концепцію Команд підтримки реформ у громадах

14 Березня 2023, 10:28
Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури презентувала послам та представникам дипломатичних відомств країн G7, Швейцарії, Швеції, Норвегії, Данії та Представництва ЄС в Україні проєкт «Територіальні команди підтримки реформ». Ключова задача таких команд – на місцях надавати підтримку у питаннях антикорупційної політики, управління інвестиційними проєктами та роботи з цифровими інструментами.
 
 
«Ефективне відновлення України потребує злагодженої співпраці центральної влади та місцевого самоврядування. Саме тому в рамках реформи децентралізації ми прагнемо створити інституційну основу для такої співпраці, а також допомогти громадам покращити власне управління та планування діяльності.
 
Пропоновані Команди підтримки реформи складатимуться з незалежних експертів, які мають значний досвід у впровадженні сучасних цифрових інструментів та проєктному менеджменті. Їх основне завдання — адаптувати роботу місцевого самоврядування до сучасних викликів та допомогти вийти на новий рівень в управлінні та плануванні своєї діяльності», — зазначив Олександр Кубраков, Віце-прем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.
 
 
Також Офіси допомагатимуть в наступних питаннях:
 
◼️підвищення потенціалу громад у розробці стратегічних планів відновлення та розвитку;
◼️надання консультативної підтримки щодо залучення інвестицій та реалізації проєктів відновлення;
◼️покращення прозорості та відкритості місцевого самоврядування.
 
Окрім цього, завдяки Офісам громади отримають інструмент для ефективної взаємодії з донорами.
 
«Наразі значна частина громад не мають необхідного досвіду та експертизи в питаннях взаємодії з донорами та реалізації інфраструктурних проєктів із залученням зовнішнього фінансування. Цю проблему покликані розв’язати Офіси підтримки реформ, які допоможуть в безпосередній комунікації з донорами та підготовці проєктів відновлення.
 
Іншим важливим виміром їх роботи буде забезпечення прозорості та відкритості роботи місцевого самоврядування. Досягнути цього плануємо за рахунок впровадження сучасних цифрових інструментів та покращення процедур підзвітності місцевого самоврядування», – розповіла Олександра Азархіна, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.
 
 
Під час зустрічі також Команда Міністерства та новоствореного Агентства відновлення презентували плани щодо проєктів відновлення та напрацювання щодо ефективної системи управління відновленням. Всі проєкти враховуватимуть найкращі світові практики міського розвитку, зокрема потреби в енергоефективності, сучасних системах постачання, що існують, безпеці та інклюзивності.
 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram.



ВСІ Новини