Для людей
з порушенням зору

    Новини    22 Березня 2023, 14:18
Версiя для друку


Відкрито рух першим мостом від французької гуманітарної місії

22 Березня 2023, 14:18
На дорозі Р-69 Вишгород — Десна — Чернігів у Чернігівській області відкрито рух транспорту металевим модульним мостом, переданим французькими партнерами. Це перший з 3-х переданих Францією мостів, який був встановлений на цій дорозі.
 
 
Другий міст також уже встановлено на дорозі Р-69, проте рух по ньому наразі заборонений — його відкриття планується найближчим часом. Третій міст планується встановити на одній з доріг національного значення в Чернігівській області.
 
Ключова ціль цих інфраструктурних рішень — забезпечити транспортне сполучення Чернігова з громадами області на правому березі річки Десна.
 
Передані Францією мости виготовлені французькою компанією Matiere та передані Україні Французьким центром подолання кризових явищ за підтримки Міністерства закордонних справ Франції.
Конструкції спроєктували спеціально під параметри зруйнованих переправ.
 
 
Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росії на Чернігівщині було пошкоджено або знищено 27 автомобільних мостів. Уже забезпечено проїзд через 20 тимчасових переправ. У 2022 році відновлено 2 мости та ще 2 об'єкта відкриємо вже цього місяця. Ще 7 мостів наразі капіально відбудовуємо.
 
Загалом, на державних дорогах по всій території України з 24 лютого 2022 року було зруйновано 154 моста. Впродовж 2022 року відремонтовано 41 штучну споруду та забезпечено проїзд через 81 тимчасову переправу.
 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram.



ВСІ Новини