Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Березня 2023, 09:11
Версiя для друку


Японія виділяє 400 мільйонів доларів США на відновлення України

30 Березня 2023, 09:11
Кошти будуть виділені в рамках Програми екстреного відновлення, направленого на критичну інфраструктуру. За ці гроші планується закупити обладнання та послуги, необхідні для відбудови.
Відповідні документи підписали Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.
 
«Тільки з початку цього року Україна та Японія домовились про виділення на потреби відновлення України понад 650 мільйонів доларів. Завдяки цим коштам ми отримуємо можливість оперативно відновлювати критичну інфраструктуру, покращувати економічну ситуацію в громадах та створювати умови для повернення українців додому.
 
Дякую японським партнерам, зокрема Послу Японії в Україні Мацуді Кунінорі, за надання конкретної, практичної підтримки для відновлення України. Ми ж зі свого боку працюємо над забезпеченням максимальної прозорості та підзвітністі використання коштів» — прокоментував Олександр Кубраков.
 
Рішення про виділення майже 400 мільйонів доларів США буде найближчим часом фіналізовано укладенням відповідної грантової угоди з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA). Агентство координує офіційну допомогу Уряду Японії іншим державам.
 
Також Уряд Японії виділить 70 мільйонів доларів грантової підтримки відновлення України через механізм Програми розвитку ООН.
 
Нагадаємо, на початку березня Олександр Кубраков та Джунічі Ямада, виконавчий Старший віце-президент Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), підписали Грантову удогу, згідно якої Уряд Японії надасть близько 170 мільйонів доларів США на проєкти екстреного відновлення.
Окрім цього, на початку січня цього року було оголошено, що Японія виділить 95 мільйонів доларів на відновлення України. Ці кошти будуть направлені Програмі розвитку ООН (ПРООН) в рамках партнерської угоди.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.


ВСІ Новини