Для людей
з порушенням зору

    Новини    7 Квітня 2023, 13:49
Версiя для друку


USAID / UK aid проєкт TAPAS підтримує реформу містобудування

7 Квітня 2023, 13:49

USAID / UK aid проєкт «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» підтримує основні принципи та норми Закону №5655, який запроваджує комплексну реформу сфери містобудування. Її головна мета — покращення прозорості та відкритості будівельної сфери, а також усунення корупційних ризиків на всіх етапах будівельного процесу.

Про це вони написали в офіційному акаунті в https://twitter.com/project_TAPAS 

Зокрема, реформа передбачає максимальну цифровізацію будівельних документів та процедур, автоматизацію прийняття рішень, а також посилення ролі місцевого самоврядування в частині моніторингу будівництва та боротьби з незаконною забудовою. 

Ключовим в реалізації цих планів є розвиток Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва (ЄДЕССБ), одним із розробників якої є проєкт TAPAS. Наразі в ній доступні 15 електронних послуг, серед яких «Повідомлення про початок будівельних робіт», «Дозвіл на виконання будівельних робіт», «Сертифікат про прийняття об’єкта в експлуатацію», «Видача будівельного паспорта» тощо.

«Реформа містобудування базується на на законі 5655 і стане однією з ключових для масштабного післявоєнного відновлення. Я пишаюсь тим, що ми розробляємо її спільно з проєктом USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Прозорі процедури, електронні документи, цифровий слід, який залишає кожна дія або бездіяльність чиновника — реформа містобудування буде зрозумілою та відкритою для всіх учасників будівельного процесу та для громадськості. 

Цілком упевнений, що діджиталізація – ключ до прозорості та підзвітності, а отже протидії корупції», — прокоментував Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Проект USAID TAPAS з гордістю підтримує цифровізацію в будівельному секторі України, яка включає Єдину електронну систему, що включена до законопроекту 5655. Вона відстежує увесь процес будівництва, підвищуючи прозорість і зменшуючи корупцію.

15 сервісів, які вже є частиною Єдиної електронної системи, на сьогодні заощадили українцям 261 мільйон доларів. Ми прагнемо підвищувати прозорість і боротися з корупцією в будівельному секторі», — зазначається на Twitter-сторінці TAPAS.

Нагадаємо, архітектура містобудівної реформи, яка включає підготовку законопроєктів, інших підзаконних актів та впровадження цифрових рішень у будівництві, створювалась Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та за експертної підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS». 

Реформа враховує всі зауваження Національного агентства з питань запобігання корупції.

Довідково. USAID / UK aid проєкт «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» надає підтримку громадянам України та українському уряду у боротьбі з корупцією у ключових функціях державного управління та послугах, а також сприяє утворенню довіри українців до уряду на основі прозорості, підзвітності та покращеної якості послуг. Проєкт створений Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та фондом UK aid, який фінансується Урядом Великої Британії.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.



ВСІ Новини