Для людей
з порушенням зору

    Новини    22 Квітня 2023, 16:45
Версiя для друку


Олександр Кубраков: Україна та Франція посилять співпрацю в сфері транспорту

22 Квітня 2023, 16:45
Сьогодні, 22 квітня, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков провів перемовини з Уповноваженим Міністром з питань транспорту при Міністерстві екологічної трансформації та розвитку територій Франції Клєманом Боном та Спеціальним уповноваженим Президента Франції з питань допомоги та відновлення України П’єром Ельброном.
 
В рамках зустрічі було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством відновлення України та Уповноваженим Міністром з питань транспорту при Міністерстві екологічної трансформації та розвитку територій Французької Республіки щодо співпраці у сфері транспорту.
 
 
«Стабільне транспортне сполучення та мобільність — це те, над чим ми спільно з французькими партнерами з початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, наприкінці минулого року Франція надала нам 3 мости для відновлення автомобільного сполучення. Тепер вони працюють у звільнених громадах Чернігівської області.
 
У найближчих планах посилення співпраці у забезпеченні України мостами та підтримки Укрзалізниці. Вже є домовленості про постачання рейок та оновлення локомотивного парку. Окрім цього, опрацьовуємо участь французьких партнерів у відбудові та підтримці української аеронавігації», — прокоментував Олександр Кубраков.
 
Меморандум передбачає співпрацю щодо оцінки завданої шкоди та відновлення українських транспортних систем, з акцентом на перехід до екологічної низьковуглецевої мобільності.
 
Зокрема, Франція надаватиме експертну підтримку та сприятиме участю французьких компаній у відбудові України.
 
Співпраця охоплюватиме сфери залізниці, громадського міського транспорту, мультимодальних перевезень та логістики, повітряного та морського транспорту, дорожнього господарства, а також питання розвитку екологічно чистої мобільності.
 
Для реалізації спільних проєктів, започаткованих у рамках цього Меморандуму, буде створено спільний Моніторинговий комітет.


ВСІ Новини