Для людей
з порушенням зору

    Новини    27 Квітня 2023, 17:08
Версiя для друку


Олександр Кубраков: збільшуємо пропускну спроможність прикордонних переходів з Молдовою

27 Квітня 2023, 17:08
Віце-прем’єр-міністр, Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков та Міністр інфраструктури та регіонального розвитку Республіки Молдова Lilia Dabija підписали Протокол про внесення змін до Угоди між Урядами України та Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту.
 
 
Протоколом передбачено спрощення контрольних процедур залізничного транзиту вантажів з пунктом відправлення та пунктом призначення Україна або Республіка Молдова, або коли пункт відправлення або пункт призначення знаходиться на території третьої держави, наприклад Румунія. Тобто запроваджується проїзд без зупинки територією України між пунктами пропуску "Фрікацей - Етулія" та "Рені - Джурджюлешть", що сприятиме збільшенню обсягу вантажів, які перевозяться залізницею.
 
“Запровадження беззупинкового проїзду між пунктами пропуску "Фрікацей – Етулія" та "Рені – Джуржюлешть" в обох напрямках дозволить нам пришвидшити та наростити обсяги перевезень залізницею.
 
 
Це важливі зміни для подальшого розвитку всього Дунайського портового кластеру. Разом з тим, ми зосереджуємо зусилля над розвитком інфраструктури в морських портах Ізмаїл та Рені для розширення номенклатури вантажів.
 
У минулому році нам вдалося перевалити понад 16 мільйонів тон вантажів. Це втричі більше, ніж довоєнний період. У цьому році ми плануємо і далі нарощувати обсяги перевезень через річку Дунай” – прокоментував Олександр Кубраков, віце-премʼєр-міністр з відновлення України.
 
 
Нагадаємо, з 22 березня 2023 року запроваджено спільний контроль в пункті пропуску через українсько-молдовський державний кордон "Басарабяска".
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.


ВСІ Новини