Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Травня 2023, 14:00
Версiя для друку


Головою «Адміністрації морських портів України» призначено Юрія Литвина, а керівником «Укрводшляху» - Юрія Пушенка

5 Травня 2023, 14:00

Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков за погодженням Уряду призначив керівників «АМПУ» та «Укрводшляху».

Юрій Литвин очолив ДП «Адміністрація морських портів України» – стратегічне підприємство, яке забезпечує  утримання та використання об’єктів портової інфраструктури. На цій посаді він сконцентрується на підвищенні  ефективності Дунайського портового кластера, який наразі є ключовим альтернативним шляхом для експортно-імпортної логістики, а також на залученні інвестицій в портову галузь. Серед пріоритетів також забезпечення стабільної  роботи «Зернової ініціативи» та забезпечення готовності портів до відновлення вільного комерційного судноплавства.

До призначення Юрій Литвин очолював державне підприємство «Укрводшлях», в умовах воєнного стану реорганізував роботу, об’єднавши функції державних підприємств з обслуговування та утримання внутрішніх водних шляхів в рамках реформи

На посаді голови ДП «Укрводшлях» Юрія Литвина замінить Юрій Пушенко, який до цього був заступником директора з економічних питань. Він продовжить роботу з укрупнення функцій підприємства, відновлення флоту, реорганізації Річкової інформаційної служби та впровадження європейських стандартів на внутрішньому водному транспорті. Окремим його фокусом стане залучення інвестицій у розвиток річкового транспорту та взаємодія з партнерами. 

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.






 

 

 



ВСІ Новини