Для людей
з порушенням зору

    Новини    13 Травня 2023, 15:20
Версiя для друку


Запроваджено процедуру проведення технічної інвентаризації нерухомого майна

13 Травня 2023, 15:20
Відповідну Постанову було ухвалено Кабінетом Міністрів. Вводяться чіткі правила формування технічних паспортів та інших документів щодо нерухомості.
 
Перед ухваленням рішення документ був винесений на обговорення громадськості – свої зауваження та побажання висловили асоціації місцевого самоврядування.
 
«Прозора, зрозуміла система у сфері будівництва – пріоритет Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Розробляти процедуру технічної інвентаризації Україна розпочала ще кілька років тому. Багато чинників гальмували цей процес, зокрема, пандемія коронавірусу, а потім і повномасштабне вторгнення росії. Але нам вдалося довести справу до логічного фіналу. Постанова Уряду мінімізує корупційні схеми в будівельній сфері та завадить ділкам нагрівати руки на важливих для пересічних українців документах», – наголосила заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктуриНаталія Козловська.
 
Документообіг здійснюватиметься в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва, а тому буде прозорим та унеможливить стороннє втручання.
 
Цифровізація процесів, які стосуються будівництва, особлива важлива зараз, коли держава розпочала прийом документів для відбудови житла в рамках державних програм. Зокрема, для участі в програмі єВідновлення.
 
Чітка процедура технічної інвентаризації також спростить комунікацію між фізичними, юридичними особами та органами державної і місцевої влади.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.


ВСІ Новини