Для людей
з порушенням зору

    Новини    24 Травня 2023, 20:54
Версiя для друку


Олександр Кубраков розповів про плани відбудови України на полях Брюссельского форуму

24 Травня 2023, 20:54
Сьогодні, 24 травня, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков взяв участь в панельній дискусії «Зміцнення майбутнього України. Відновлення інфраструктури для стійкості», проведеній на полях Брюссельского форуму.
 
У розмові з сенатором США Корі Букером та Президенткою The German Marshall Fund of the United States Хізер Конлі Олександр Кубраков акцентував на необхідності міжнародної підтримки посилення обороноздатності України та відновлення зруйнованої інфраструктури.
«Часто чую думку про те, що нинішня війна – війна логістик. Думаю, це так. Але ще важливіше, це війна економік. Для перемоги нам необхідна сильна стала економіка. Це можливо, якщо до країни прийдуть потужні інвестиції. Наша задача зараз, навіть попри бойові дії на території України, створювати та покращувати умови, необхідні для приходу інвесторів. Ключові принципи таких змін — верховенство права, прозорість та зрозумілість правил для бізнесу. Щодня працюємо над реформуванням нашої галузі, відкриваючи ринок для розвитку.
 
Ми вже продемонстрували всьому світу, що здатні до швидкого відновлення навіть в умовах постійних російських атак. За рік ми відновили для проїзду 130 штучних споруд та третину від всіх зруйнованих залізничних мостів. Працюємо над пасивним захистом підстанцій і ми бачимо ефективність нашої роботи», — заявив Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.
 
Віце-прем’єр-міністр наголосив, що наразі ключовим пріоритетом Міністерства є реалізація тих проєктів, які повернуть українців додому та стабілізують ситуацію в громадах. Йдеться, зокрема, про захист об’єктів критичної інфраструктури — наразі вже забезпечено пасивним захистом понад 100 об’єктів енергетики.
 
Окрім цього Міністерство працює над будівництвом та ремонтом житла, а також відновленням транспортного сполучення зі звільненими громадами.
 
Також Міністерство відновлення продовжує працювати над розвитком експортної логістики. Це стосується збільшення обсяг обробки Дунайськими портами, а також розвитку автомобільної та залізничної прикордонної інфраструктури на західному кордоні.
 
Окрім цього, Олександр Кубраков розповів партнерам про конкретні проєкти відбудови, які Україна реалізує з міжнародними партнерами, та закликав міжнародну спільноту долучатися до масштабного проєкту відновлення України.
 
German Marshall Fund of the United States — американський некомерційний аналітичний центр, основним напрямком роботи якого є розвиток євроатлантичного партнерства. Центр спеціалізується на питаннях геополітики, економіки, безпеки, технологій та інновацій.
 
German Marshall Fund of the United States щорічно організовує в Брюсселі форум, в якому беруть участь впливові представники світового політикуму, зокрема, лідери держав, представники бізнес-кіл та інтелектуальних еліт світу.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.


ВСІ Новини