Для людей
з порушенням зору

    Новини    27 Червня 2023, 13:55
Версiя для друку


Олександр Кубраков: стартувало бета-тестування послуги оформлення документів моряків в Дії

27 Червня 2023, 13:55
Запуск послуги відбувається в рамках реформи сфери дипломування моряків, яку спільно реалізують Міністерство відновлення, Міністерство цифрової трансформації  та USAID / UK aid проєкт TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.
 
«Вчора українські моряки отримали можливість користуватися послугами дипломування прозоро і без корупції, а вже сьогодні – можуть долучитися до бета-тестування послуги оформлення документів на порталі Дія.
 
Ми запускаємо отримання кваліфікаційних документів моряків онлайн через портал Дія. Починаємо з етапу тестування. Знаю, що морська спільнота чекала на цю послугу - адже це про зручність, швидкість, дистанційність і головне - повністю нівелює корупційну складову.
 
І як би не чинили опір ті, кого позбавили незаконного заробітку на моряках, ми продовжуємо реформу дипломування моряків, яка передбачена постановою Уряду 1499», — зазначив Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.
 
Зазначимо, що завдяки ції послузі для моряків буде доступний повний перелік послуг, зокрема:
 
◾️ подача заяви на присвоєння або підтвердження звання/кваліфікації (в бета-тесті уже доступні диплом та його підтвердження, сертифікати компетентності та свідоцтво про спеціальну підготовку);
◾️ запис на компʼютерне тестування (CES 6.0);
◾️ отримання електронного кваліфікаційного документу в особистому кабінеті;
◾️ подача апеляційної скарги у разі відмови.
 
Обробляти документи моряка буде дистанційно Адміністрація судноплавства, кожен крок співробітника якої фіксуватиметься.
 
Після перевірки в кабінеті моряка зʼявиться готовий кваліфікаційний документ в електронному вигляді. При необхідності замовлені документи можна буде забрати безпосередньо в Адміністрації судноплавства та ДП Моррічсервіс.
 
  • Як взяти участь?
Моряки, які хочуть взяти участь у бета-тестуванні послуги, зможуть подати заяву за посиланням: https://t.me/diia_beta_bot.
 
Взяти участь у бета-тестуванні можуть як випускники морських вузів, так і капітани чи командний склад морських та змішаного плавання суден.
 
Зазначимо, що окрім реформування сфери дипломування моряків, за підтримки USAID / UK aid проєкт «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» триває робота над цифровізацією процесів будівництва та реформою містобудування в цілому.
 
Зокрема, розроблено один із ключових законів для успішного відновлення №5655, який спрямований на зниження корупції при отриманні дозвільних документів, збільшення відповідальності за незаконні дії та розширення повноважень місцевих влад для моніторингу та контролю обʼєктів будівництва.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.


ВСІ Новини