Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Червня 2023, 13:10
Версiя для друку


Олександр Кубраков: утворено Комісію для перевірки стану мостів в Україні

28 Червня 2023, 13:10
На виконання рішення Ради національної безпеки та оборони від 23 червня 2023 року уряд утворив Комісію для перевірки стану мостів в Україні. Її очолив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.
 
Завдання комісії — перевірити транспортно-експлуатаційний стан автомобільних мостів на дорогах загального користування та залізничних мостових споруд. Перелік пріоритетних для перевірки мостів визначатиметься Комісією.
 
«Підтримка мостів у належному стані – в першу чергу, питання базової безпеки людей, які ними пересуваються.
 
У період військового стану мости стали важливим елементом обороноздатності країни, а також шляхами для гуманітарної евакуації та експортної логістики.
 
Наша задача зараз – зʼясувати реальний технічний стан споруд. Після цього спільно з балансоутримувачами (міськими та обласними адміністраціями) визначити шляхи вирішення проблем. Вважаю, що безпека та обороноздатність мають бути топ-пріоритетом для влади будь-якого рівня», — зазначив Олександр Кубраков.
 
До складу комісії увійдуть представники Міністерства відновлення, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Агентства відновлення, Укртрансбезпеки, Державної інспекції архітектури та містобудування, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, обласних та Київської міської військових адміністрацій.
 
  • Як працюватиме комісія?
Для визначення технічного стану мостів планується:
◾️ аналіз первинної технічної та експлуатаційної документації;
◾️ проведення огляду та обстеження споруд;
◾️ зʼясування реальної міцності матеріалів елементів мостів;
◾️ виконання перевірочних розрахунків вантажопідйомності;
◾️ встановлення реальних характеристик безпеки елементів.
 
Результати обстеження мостів будуть занесені в єдину інформаційну аналітично-експертну систему АЕСУМ для формування подальших кроків щодо їх відновлення.
 
Станом на 2023 рік, в Україні нараховується близько 28,5 тисячі автомобільних та залізничних мостів.
 
За даними профільного науково-дослідного інституту «ДерждорНДІ» – середній вік більшості автомобільних мостів – понад 60 років, понад 30% мостів у критичному стані. Близько 350 – зруйновані або пошкоджені внаслідок бойових дій.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.


ВСІ Новини