Для людей
з порушенням зору

    Новини    3 Липня 2023, 20:17
Версiя для друку


Олександр Кубраков: розпочали підготовчі роботи до будівництва магістральних водогонів для областей, що постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС

3 Липня 2023, 20:17
Віце-прем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков сьогодні перебував з робочою поїздкою на Дніпропетровщині. Він проінспектував підготовчі роботи з будівництва магістральних водогонів, які забезпечать якісною питною водою області, що постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС.
 
 
У найближчих планах – будівництво магістральних водогонів Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка. Вони складатимуться з 3 ланок протяжністю майже 150 км. Реалізація проєкту забезпечить водою щонайменше мільйон людей з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської і Херсонської областей.
 
«Будівництво магістральних водогонів – найважливіший зараз проєкт відновлення. Вони у буквальному сенсі прокладатимуться з нуля. Міжнародні партнери залучені до закупівлі та логістики труб необхідного діаметру, а також насосів великої потужності. Ставимо для себе амбітне завдання – завершити роботи якомога швидше», – підкреслив Віце-прем’єр-міністр Олександр Кубраков.
 
За ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури Урядом було ухвалено рішення про виділення 1,5 мільярда гривень на будівництво магістральних водогонів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії росії.
 
Реалізацію проєкту взяло на себе Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.
6 червня 2023 р росія здійснила підрив греблі Каховської гідроелектростанції . У зоні лиха опинилося понад 16 000 людей, близько 80 населених пунктів були затоплені внаслідок теракту.
 
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.


ВСІ Новини