Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Липня 2023, 17:43
Версiя для друку


У Києві відновив роботу офіс Польського агентства з інвестицій і торгівлі

5 Липня 2023, 17:43
З початком повномасштабного вторгнення росії київський офіс агентства було тимчасово перенесено до Варшави, де на його базі було створено центр підтримки українського бізнесу.
 
Головним напрямом роботи Офісу в Києві стане сприяння виходу польського бізнесу на український ринок, зокрема залучення інвестицій у проєкти відновлення. Так, представники польських компаній зможуть отримати допомогу та інформацію щодо подальшої співпраці.
 
 
Можливості залучення польського бізнесу обговорили Віце-прем’єр-міністр з Відновлення України Олександр Кубраков та Уповноважена з питань польсько-української співпраці Ядвіга Емілевич.
 
«Для нас важливо розпочати залучення польських компаній до проектів з відновлення України вже сьогодні. Впевнений, що цьому сприятиме відновлення роботи представництва Польської агенції з інвестицій і торгівлі у Києві, і це є позитивним сигналом для компаній та інвесторів.
 
Ми вдячні польському Уряду за зацікавленість у проєктах відбудови Харкова. Йдеться, зокрема, про відновлення шкіл, лікарень та іншої соціальної інфраструктури.
 
Зі своєї сторони ми працюємо над удосконаленням закупівельних процедур згідно з європейськими стандартами та покращенням прозорості та підзвітності процесу відновлення через запровадження системи DREAM. Польський бізнес буде чітко розуміти, куди, як і наскільки ефективно були витрачені його кошти.
 
Дякую Ядвізі Емілевич та всьому польському народу за непохитну підтримку України з перших днів повномасштабного вторгнення. Допомога Польщі, без сумніву, є фундаментальною для воєнної, економічної та соціальної стійкості України», — зазначив Олександр Кубраков, Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.
 
Також в рамках зустрічі було обговорено шляхи покращення інвестиційного клімату в Україні та посилення ролі Польщі в міжнародних донорських платформах, зосереджених на підтримці України.
 
 
Зазначимо, що Польське агентство з інвестицій і торгівлі (PAIN) вже створило базу даних польських компаній, які шукають можливості співпраці з українським бізнесом. У ній розміщені дані щодо понад 2,5 тисячі підприємств та організацій.
 
Серед найбільш перспективних напрямків для співпраці польські підприємці називають будівельну та транспортну галузі.
 
Польське агентство інвестицій та торгівлі (PAIH) — консультативна установа, яка працює у складі групи Польського фонду розвитку під керівництвом Міністерства розвитку і технологій Польщі. Її головним завданням є підтримка польських компаній у їхній міжнародній діяльності та іноземних компаній, які планують розвивати бізнес у Польщі.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.


ВСІ Новини