Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Липня 2023, 14:12
Версiя для друку


єВідновлення: керівниця Агентства USAID Саманта Пауер ознайомилась з результатами реалізації програми в Бучі

19 Липня 2023, 14:12
Сьогодні, 19 липня, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна, Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров та Керівниця Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер відвідали Бучу в Київській області.
 
У ході візиту вони ознайомились з процесом відбудови Бучі, а також змогли наочно побачити результати програми єВідновлення з надання допомоги на дрібний ремонт пошкодженого житла.
 
«Програма єВідновлення вже сьогодні дає українцям можливість підготувати свою оселю до холодів. Це надважливо для українців, які все ще думають, чи повертатися додому. Погоджені сума допомоги складає понад 188 мільйонів гривень для понад 2300 заявників. Ми робимо все можливе для допомоги громадам, аби комісії працювали ефективніше та швидше. Це і консультаційна підтримка, і допомога з кадрами там, де у цьому є потреба. Наша спільна мета – повернення українців додому», – зазначив Олександр Кубраков, Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.
 
Делегація відвідала один із пошкоджених будинків у Бучі, власники якого вже отримали фінансування на ремонт пошкодженого житла. Завдяки отриманим коштам громадяни зможуть відбудувати дах та фасад будинку, щоб з часом повернутися додому.
 
«єВідновлення – це один з етапів системної політики відновлення житла. Але разом з тим це також крок до забезпечення лідерства громад і їх мешканців у процесі відбудови. Саме органи місцевого самоврядування є ключовими ініціаторами проєктів, планів і програм відновлення. Зі свого боку держава задає рамку цього процесу, а також посилює спроможність громад через мережу регіональних офісів підтримки та цифрові інструменти, в тому числі інструменти цифрової демократії. Кожна громада, кожен громадянин мають стати повноцінними акціонерами відбудови», – додала Олександра Азархіна, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.
 
Нагадаємо, 10 травня цього року була запущена програма єВідновлення, яка передбачає надання грошової допомоги на дрібний ремонт пошкодженого житла. У рамках неї уже подано понад 27,8 тисячі заяв, погоджено виплати для понад 2,3 тисячі заявників.
 
Механізм єВідновлення створений у співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерства цифрової трансформації, USAID/UKaid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах та Світового банку.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram.


ВСІ Новини