Для людей
з порушенням зору

    Новини    8 Серпня 2023, 09:04
Версiя для друку


Олександр Кубраков: Спільно з американськими партнерами запускаємо проєкт енергетичної стійкості громад

8 Серпня 2023, 09:04
Про це заявив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков під час зустрічі з Послом США в Україні Бріджит Брінк, Директоркою місії USAID Теодорою Делл та американськими експертами з питань енергетики. Сторони обговорили запуск спільного проєкту, який посилить стійкість енергетичної інфраструктури в умовах війни та надзвичайних ситуацій.
 
«Підходимо до відновлення системно. Наша задача зараз не тільки забезпечити вдале проходження опалювального сезону, але й впровадити комплексні рішення для стабільної роботи енергосистеми у найближчі роки.
 
Працюємо над трьома складовими: використання вже наявної інфраструктури для розбудови малої розподіленої генерації, впровадження високоефективної когенерації та поступовий перехід до відновлюваних джерел енергії.
 
Разом з тим, серед завдань залишається відновлення постраждалої інфраструктури та захист енергообʼєктів. Спільно з експертами зі Сполучених Штатів Америки опрацьовуємо найкращі технічні рішення», – прокоментував Олександр Кубраков, Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.
 
Сторони домовились вже найближчим часом опрацювати дорожню карту спільного проєкту, а також визначити громади для запуску пілотних проєктів.
 
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram


ВСІ Новини