Для людей
з порушенням зору

    Новини    8 Серпня 2023, 14:25
Версiя для друку


Українські моряки отримали можливість запису на іспит CES 6.0 через Дію: бета-тест послуги завершено

8 Серпня 2023, 14:25
Записатися за кілька хвилин на складання кваліфікаційного іспиту CES 6.0 відтепер доступно для кожного українського моряка. Послуга доступна на порталі Дія.
 
Записатися на іспит можна за посиланням.
 
Для цього необхідно авторизуватися, заповнити заяву, обрати потрібну локацію для іспиту та очікувати на запрошення.
 
На порталі Дія моряку будуть доступні три локації для іспиту: дві в Україні (Київ та Одеса) та одна в Польщі (Варшава). Відкриття послуги запису на тестування через Дію співпало з відкриттям у Варшаві спеціально обладнаного для тестування простору «MRS in POLAND». Сьогодні тут пройдуть тестування перші з 20 моряків, які записались через Адміністрацію судноплавства.
 
Тестування за допомогою міжнародної системи CES 6.0 є необхідною умовою для підтвердження кваліфікації моряка раз на 5 років та присвоєння звання командного складу, а для кадетів та випускників морських закладів – для отримання першого робочого диплому. Результати формуються автоматично, сертифікат видається моряку одразу після його закінчення. За таких умов повністю нівельований корупційний вплив на результат тестування.
 
Бета-тест інших послуг для моряків через портал Дія триває. Після фіналізації технічних процесів для всіх моряків буде доступний повний перелік послуг включно з отримання кваліфікаційних документів та подачі апеляції у разі відмови.
 
Електронні послуги для моряків є результатом реформи дипломування моряків, яка реалізується Мінвідновлення та Адміністрацією судноплавства разом з Дією, Міністерством цифрової трансформації України та за підтримки USAID / UK aid проекту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram


ВСІ Новини