Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Серпня 2023, 14:02
Версiя для друку


Мінвідновлення: Миколаїв отримає грантові кошти на модернізацію системи водопостачання

21 Серпня 2023, 14:02
Уряд за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури ухвалив рішення скерувати 153,3 млн грн на відновлення і модернізацію системи водопостачання та водовідведення Миколаєва.
 
Ці гроші будуть виділені в рамках Грантової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) Європейського інвестиційного банку, яка ратифікована 2019 року і була продовжена в поточному році.
Проєкт сприятиме забезпеченню безперебійного надання послуг водопостачання мешканцям Миколаєва.
 
«Скеровуємо кошти, в першу чергу, на критичну інфраструктуру. Відновлення базових послуг в громадах – пріоритет Міністерства. Це дає можливість повернути нормальне життя в регіони, особливо, в ті, що постраждали внаслідок збройної агресії росії. Для нас також важливо – забезпечити чіткий і прозорий розподіл коштів від наших міжнародних партнерів. Всього в рамках Грантової угоди передбачена підтримка України на суму понад 5 мільйонів євро», – наголосив Віце-прем’єр-міністр України з відновлення Олександр Кубраков.
Розпорядником грантових коштів буде Мінвідновлення, виконавцем проєкту – "Миколаївводоканал".
 
Довідково. Європейський інвестиційний банк є одним із найбільших донорів України. На сьогодні портфоліо проєктів, які реалізує ЄІБ з українським державним, комунальним секторами та бізнесом сягає понад 7 мільярдів євро.
В червні 2023 р. на полях Ukraine Recovery Conference у Лондоні Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков та президент Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вернер Хойєр підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці в проєктах відновлення України.
В 2023 році передбачається виділити близько 840 мільйонів євро на реалізацію пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури України. Кошти будуть спрямовані на підготовку, оцінку, фінансування та реалізацію:
 
- муніципальної інфраструктури (шкіл, лікарень тощо);
- громадських будівель з урахуванням енергоефективності;
- інфраструктури водопостачання та водовідведення;
- транспортних мереж і міського громадського транспорту.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram


ВСІ Новини