Для людей
з порушенням зору

    Новини    8 Вересня 2023, 19:29
Версiя для друку


Мінвідновлення: громади отримають майже півмільярда гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії

8 Вересня 2023, 19:29
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення розподілити субвенцію з державного бюджету в обсязі майже півмільярда гривень.
 
Кошти будуть виділені з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Вони підуть на проєкти у Донецькій, Сумській, Харківській і Рівненській областях.
 
Зокрема, у Харківській області планується відновити 17 пошкоджених об’єктів – буде проведено капітальний ремонт у 16 багатоквартирних житлових будинках та відновлено систему водопостачання.
У місті Добропілля Донецької області буде реалізований проєкт капітального ремонту споруди цивільного захисту у дошкільному навчальному закладі.
 
100 мільйонів гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії будуть скеровані на будівництво нового лікувально-реабілітаційного корпусу для ветеранів війни та внутрішньо переміщених осіб у м.Клевань Рівненської області.
 
Ще 200 мільйонів гривень надійдуть до міста Суми для реконструкції об'єкта водовідведення, який є важливим для громади.
 
Довідково. Пріоритезація проєктів, на які виділяються кошти з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії розраховується за формулою, яка включає в себе, зокрема:
 
  • показник рівня потреб;
  • охоплення (кількість населення, чиї потреби задовольняє проєкт);
  • показник невідкладності потреби;
  • показник додаткового впливу (енергоефективність, підвищення якості довкілля, інклюзивність, створення нових робочих місць тощо).

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram 



ВСІ Новини