Для людей
з порушенням зору

    Новини    26 Вересня 2023, 21:23
Версiя для друку


Олександр Кубраков: У 2024 році ми зосередимося на проєктах, які сприятимуть економічному зростанню

26 Вересня 2023, 21:23
26 вересня Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков долучився до шостого засідання Керівного комітету Багатосторонньої координаційної платформи донорів для України.
 
Віце-прем’єр презентував пріоритети відновлення України на 2024 рік, розповів про хід відбудови, поточні потреби фінансування та досягнуті результати, зокрема у сфері реформ, важливих для економічної стійкості України.
 
 «У 2022 році ми зосередилися на проєктах, які дозволили нам вижити, у 2023 році ми почали відновлення соціальної та критичної інфраструктури. У 2024 році ми зосередимося на проєктах, які сприятимуть економічному зростанню.
Ми прагнемо максимально відновити нашу економічну стійкість. Це означає створення можливостей для експорту, підтримку критичної та соціальної інфраструктури для надання послуг населенню і бізнесу, забезпечення безпеки, житла та робочих місць для громадян», - зазначив Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.
 
Серед визначених пріоритетів відновлення – енергетика та проходження зимового періоду; відбудова житла; транспортна інфраструктура, зокрема розширення потужностей на ключових пунктах перетину кордону з ЄС і Молдовою, а також залізничних і портових терміналах; відбудова муніципальної інфраструктури; надання соціальних послуг населенню, зокрема охорона здоров’я та освіта; гуманітарне розмінування та підтримка приватного сектору.
 
Віце-прем’єр-міністр також відзначив прогрес по ключових реформах. Зокрема, впровадження найкращих міжнародних практик в сфері публічних закупівель, підготовку змін до законів про державно-приватне партнерство (ДПП) та концесії, максимальне оцифрування послуг та процедур в будівництві, посилення відповідальності за порушення. А також посилення інструментів регіональної політики, що включає в себе оновлення Державної стратегії регіонального розвитку, побудову узгодженої архітектури документів планування, розробку Методології пріоритезації проєктів відновлення. Закладено фундамент прозорого та підзвітного відновлення у тому числі завдяки запровадженню електронної екосистеми управління відбудовою DREAM.
 
Олександр Кубраков подякував партнерам за вже надану допомогу у відновленні України і готовність до подальшої фінансової підтримки пріоритетних проєктів та довгострокового відновлення.
«Уряд України продовжує реалізацію реформ, необхідних для забезпечення сприятливого інвестиційного клімату, верховенства права, прозорості та підзвітності, побудови сильних інституцій», – підкреслив він.
 
Також сторони обговорили поточні потреби щодо фінансування дефіциту бюджету на 2024 рік та ключові елементи чотирирічного Плану України, який уряд розробляє у межах програми ЄС Ukraine Facility.
 
Довідково
Багатостороння координаційна платформа донорів для України розпочала роботу в січні 2023 року. Її мета — координація міжнародних зусиль щодо фінансової підтримки відновлення України в коротко- та середньостроковій перспективі.
 
Платформа об’єднує представників України, G7, Європейського Союзу, а також партнерів з міжнародних фінансових інституцій, зокрема Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), Міжнародного валютного фонду (МВФ), Світового банку та Банку розвитку Ради Європи.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram 


ВСІ Новини