Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Жовтня 2023, 11:42
Версiя для друку


Розпочинаємо тестування камер автофіксації в пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ»

28 Жовтня 2023, 11:42
У рамках проєкту єЧерга для перетину кордону розпочинається тестування камер автоматичної фіксації в найбільшому вантажному пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ». Камери допоможуть перевіряти, чи є транспортний засіб в системі єЧерга, та автоматизують процес перетину кордону.
 
«Ми послідовно працюємо над цифровізацією процесу перетину кордону та забезпеченням прозорості всіх процесів. В основі – мінімізація корупційних ризиків та будь-яких маніпуляцій. Камери автоматичної фіксації – це один із інструментів, який прибирає людський фактор та сигналізує, чи є транспортний засіб в системі єЧерга. Паралельно також обстежуємо ще 15 пунктів пропуску на предмет встановлення аналогічних камер», – наголосив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.
 
Процес перетину кордону за допомогою камер автофіксації складатиметься з чотирьох етапів:
 
  • Вантажівка чи автобус під’їжджає до пункту пропуску
  • Камера автоматично зчитує номери транспорного засобу
  • Відбувається автоматична перевірка на наявність авто в єЧерзі
  • Екран сигналізує водію про “зелене світло” на в'їзд в пункт пропуску
 
Якщо авто немає в системі, то водій побачить відповідне сповіщення на екрані.
 
Тестування камер триватиме кілька тижнів, після чого вони будуть запущені у повноцінну роботу. На випадок відключень світла та перебоїв з інтернетом вже пропрацьовано питання резервного живлення та доступу до мережі.
 
У випадку перетину кордону незареєстрованого в системі єЧерга транспорту, наприклад медичного, у системі буде відмітка про це рішення уповноваженої особи. Таким чином всі рішення будуть зафіксовані.
 
Нагадаємо, за час реалізації проєкту єЧерга кордон за онлайн-записом перетнуло більше 540 тисяч транспортних засобів, з яких 17 тисяч – автобуси.
 
Проєкт «Електронна черга перетину кордону» реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, Укртрансбезпекою, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України, Державною митною службою України та Державною прикордонною службою України за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram


ВСІ Новини