Для людей
з порушенням зору

    Новини    7 Листопада 2023, 15:48
Версiя для друку


Олександр Кубраков: Затвердили з Данією новий пакет допомоги на $42,9 млн, у фокусі — Миколаїв та Миколаївщина

7 Листопада 2023, 15:48
Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков провів третє засідання Керівного комітету партнерства Миколаїв-Миколаївська область-Данія, на якій учасники затвердили новий пакет допомоги Україні на $42,9 — з фокусом на допомозі Миколаєву та Миколаївщині.
 
«Затвердили новий пакет допомоги для України на 42,9 мільйонів доларів, з головною увагою на Миколаєві та області. Важливо продовжувати відновлення регіону, посилювати його підготовку до зими. Партнерство України та Данії у відбудові Миколаївщини є одним з яскравих прикладів міждержавного взаєморозуміння, швидкого ухвалення рішення та залученості у процес. Спільно ми вибудували модель, за якої у відбудові можуть брати участь як державні структури, так і бізнес», — зазначив Олександр Кубраков.
 
У пакеті допомоги серед іншого передбачили закупівлю та монтаж обладнання для теплопостачання, водопостачання, централізованого опалення, підтримку реконструкції критичного соціальної інфраструктури та цивільних установ у регіоні.
 
Нагадаємо, що Данія взяла на себе провідну роль у відбудові Миколаєва. 7 березня 2023 р. уклали Меморандум про створення партнерства Данії, Миколаєва та Миколаївської області. Співпраця зосереджена на восьми напрямках: інфраструктура, ефективне врядування, морська галузь, транспорт, міське планування, розвиток малого та середнього бізнесу, зелений перехід, молодь та культура.
 
Для координації створили Керівний комітет на рівні Віце-прем’єр-міністра Олександра Кубракова та Міністра у справах міжнародного розвитку Дена Йоренсена.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram


ВСІ Новини