Для людей
з порушенням зору

    Новини    7 Листопада 2023, 16:39
Версiя для друку


Дорожня карта реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

7 Листопада 2023, 16:39
Сьогодні, 7 листопада, у Києві відбулася конференція присвячена актуальним пріоритетам та завданням децентралізаційної реформи.
 
 
До заходу долучилося 250 учасників, представників Уряду, Парламенту, Офісу Президента, асоціацій місцевого самоврядування, дипломатичних місій, проєктів технічної допомогти, експертної громадськості. Більше 1000 учасників долучилися до заходу онлайн.
 
 
У ході формування проєкту Дорожньої карти було проведено ряд консультацій з зацікавленими сторонами:
 
◾️ стратегічні сесії щодо формування пріоритетів реформи;
◾️ тематичні дискусії щодо інструментів посилення фінансової спроможності громад;
◾️ тематичні дискусії по перегляду механізмів зарахування ПДФО до місцевих бюджетів та удосконаленню системи горизонтального вирівнювання.
 
 
«Лідерство громад у забезпеченні якісних, інклюзивних послуг для населення та організації процесу відбудови неможливе без посилення інституційної спроможності громад та забезпечення підзвітності їх діяльності. Дорожня карта не просто продовжує реформу децентралізації, але й визначає ключові точки відновлення, зростання територіальних громад у період війни та у повоєнні роки.
Спільна мета усіх стейкголдерів – забезпечити необхідні умови для формування спроможних, багатих, прозорих, інклюзивних та інтегрованих у систему мультирівневого урядування громад.
Презентований сьогодні документ має стати дороговказом реформи у найближчі роки, наш фокус – 2027 рік. У рамках середньострокового планування ми також синхронізуємо карту з Державною стратегію регіонального розвитку та Планом України», – Олександра Азархіна, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.
 
 
Дякуємо нашим міжнародним партнерам ULEAD, Програмі DOBRE, HOVERLA / проєкт USAID в Україні, SALAR International, Посольству Швеції, Раді Європи: децентралізація і місцеве самоврядування, SURGe Project за високий інтерес до розробки проєкту та надані пропозиції щодо його покращення.
 
Хочемо відзначити високий рівень залученості ОМС та профільних асоціацій до розробки проєкту – представники місцевої влади активно долучалися до дискусій та надавали свої пропозиції щодо покращення Дорожньої карти реформи. Всього було отримано 38 пропозицій, з яких 34 були враховані у поточній редакції документу.
 
 
Документ готується до погодження центральними органами виконавчої влади і подальшого затвердження розпорядженням Уряду.
 
Ознайомитися з презентацією та текстом проєкту Дорожньої карти реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні можна за посиланням
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 



ВСІ Новини