Для людей
з порушенням зору

    Новини    8 Листопада 2023, 17:47
Версiя для друку


Олександр Кубраков: Поглиблюємо співпрацю з США у транспортній галузі

8 Листопада 2023, 17:47

Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури зустрілася з міністром транспорту Сполучених Штатів Пітом Буттіджеджем. Під час зустрічі обговорили основні напрямки співпраці у розвитку української інфраструктури. 

«Сьогоднішня зустріч – ще один крок для втілення багатьох важливих для України ініціатив. Зокрема, у посиленні експортної спроможності – основної складової відновлення української економіки. 

З минулого року успішно працює Спільна робоча група, яка опікується питанням залучення американських державних інституцій, бізнесу та експертів у процес відновлення інфраструктури України.

Ще з перших тижнів повномасштабного вторгнення ми спільно працюємо над зміцненням альтернативних морю та повітрю логістичних шляхів, залученню допомоги та посиленню санкційної політики.

Я вдячний Сполученим Штатам за системну підтримку України і персонально Піту Буттіджеджу за цей візит», – зазначив Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Під час зустрічі були виділені пріоритетні завдання для нарощування експорту:

  • Робота над безпекою та економічною доцільністю #Українського_коридору – тимчасового гуманітарного коридору Чорним морем для цивільних суден – яким вже скористалися понад 100 суден;

  • Розвиток наземного транспортного сполучення, зокрема – залізниці. Модернізація рухомого складу та збільшення кількості локомотивів.  Посилення їхньої пропускної спроможності;

  • Посилення логістичного сполучення України з країнами Європи. Оновлення існуючих та будівництво нових пунктів пропуску. Розвитку морських портів Дунайського кластеру.

Піт Буттіджедж зокрема відзначив як надзвичайно успішну роботу Українського коридору. Також американські партнери привітали зусилля, які Україна докладає до диджиталізації процесів в країні. Посол США в Україні Бріджит Брінк наголосила, що це забезпечує синергію державних органів та антикорупційних програм і така практика цілком може стати прикладом для США.  

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram



ВСІ Новини