Для людей
з порушенням зору

    Новини    17 Листопада 2023, 16:13
Версiя для друку


Конкурс для громад на встановлення відновлюваних джерел енергії

17 Листопада 2023, 16:13

Міністерство Інфраструктури спільно з GIZ та консорціумом громадських організацій (Екоклуб, Екодія, Energy Act For Ukraine Foundation, RePower Ukraine) оголошує конкурс на втілення проєктів з відновлюваної енергетики.  

За результатами конкурсу буде відібрано 16 громад, які отримають фінансування у розмірі 30-50 тис. євро на встановлення сонячних панелей та теплових насосів в будівлях громадського користування: школах, лікарнях, дитячих садках, будинках для
людей похилого віку тощо. 

Це допоможе забезпечити енергетичну автономність громадських будівель та скоротити навантаження на центральну енергетичну систему. 

Які громади можуть взяти участь: 

  • ​деокуповані, що зазнали руйнувань включаючи громади які отримали  важкі пошкодження пов'язані з війною, особливо пошкодження енергетичної інфраструктури; 
  • залежні від вугілля, зокрема містечка і моно-міста з перехідною вугільною залежністю; 
  • які зазнали сильного напливу вимушених переселенців. 

Заявку на конкурс можна надіслати за посиланням
Дедлайн подачі заявок: 3 грудня 2023 року.

Конкурс реалізується за підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерства енергетики України в рамках проєкту «Відновлювані джерела енергії для сталості України», що виконується компанією GIZ за дорученням Уряду Німеччини.

22 листопада відбудеться презентація Проєкту,  в рамках якої будуть представлені умови конкурсу та критерії відбору громад.

Для участі, будь ласка, зареєструйтеся



ВСІ Новини