Для людей
з порушенням зору

    Новини    23 Листопада 2023, 09:01
Версiя для друку


Відновлено ще дві школи пошкоджені внаслідок війни

23 Листопада 2023, 09:01
Масштабну відбудову ліцеїв №26 та №1 у Житомирі здійснили у межах проєкту «EU4UASchools: Build Back Better» який реалізується за сприяння ПРООН і фінансується Європейським Союзом. Спільними зусиллями ЄС, UNDP та Міністерства відновлення були відремонтовані приміщення і незабаром буде придбане необхідне шкільне обладнання.
 
 
«Послідовно працюємо над відновленням різних секторів інфраструктури – транспортної, енергетичної, житлової. Однією з важливих складових для повернення українців до гідного життя навіть в умовах війни є наявність сучасної і безпечної освітньої інфраструктури.
 
За підтримки міжнародних партнерів маємо новий результат: завдяки відбудові ще двох шкіл понад 1000 учнів зможуть повернутися до навчання», – прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.
 
 
Під час робіт було замінено дах та вікна, проведено ремонт на горищі та в класах, усунені тріщини, а також встановлені відмостки, аби захистити фундамент будівлі від дощової води з даху.
 
Також учнів забезпечать партами, стільцями, дошками та книжковими шафами.
 
 
Нагадаємо, у листопаді 2022 року UNDP запустила проєкт, що передбачає проведення ремонтних робіт у понад 50 школах, які зазнали пошкоджень внаслідок повномасштабного російського вторгнення. Між Європейським Союзом UNDP була підписана угода на суму €19 мільйонів.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram


ВСІ Новини