Для людей
з порушенням зору

    Новини    3 Грудня 2023, 13:57
Версiя для друку


Пункт пропуску «Угринів – Долгобичув» відкривається для руху порожніх вантажівок з України до Польщі

3 Грудня 2023, 13:57

За результатами домовленостей Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з Міністерством інфраструктури Польщі та Люблінським воєводством вдалось погодити відкриття для порожніх вантажівок пункту пропуску “Угринів – Долгобичув”. 

Це спільний пункт пропуску на польському боці, який, зазвичай, працював лише для легкового транспорту та автобусів. З 4 грудня там зможуть проїхати вантажівки масою 7,5 тон та більше. 

«Відкриття “Угриніва” є першим пунктом з переліку заходів, які ми реалізуємо для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону. Працюємо над тим, щоб якомога швидше зняти блокаду з врахуванням інтересів нашого ринку та держави», – наголосив Віце-прем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков. 

Від завтра порожні вантажівки, зокрема цистерни, можеть починати рух без реєстрації в електронній черзі на перетин кордону. Пропускна здатність на добу складатиме понад 100  вантажівок. 

На місці також працюватиме команда Укратрнасбезпеки, які підтримуватимуть порядок руху та допомагатимуть водіям за необхідності. 

Запустити пункт вдалось завдяки співпраці із Державною прикордонною службою України та Державною митною службою України, які в короткі терміни підготувались до запуску вантажівок. 

Наразі продовжується робота щодо реалізації інших заходів для розблокування кордону. 

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram



ВСІ Новини