Для людей
з порушенням зору

    Новини    6 Грудня 2023, 17:09
Версiя для друку


Уряд Німеччини та ЄІБ нададуть Україні €20 мільйонів на впровадження технологій відновлюваної енергетики

6 Грудня 2023, 17:09
Під час Конференції ООН зі зміни клімату (COP28) Федеральне міністерство економіки та клімату Німеччини (BMWK), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Міністерство відновлення домовилися підписати грант на суму €20 мільйонів для програми “Renewable Energy Solution Programme” («Програма рішень для відновлюваної енергетики»). Грант покликаний підтримати розвиток відновлюваної енергетики в Україні, зокрема під час відновлення муніципальної інфраструктури у громадах.
 
«Ця угода є ще одним кроком у нашій співпраці з Європейським інвестиційним банком і урядом Німеччини для зміцнення енергетичної безпеки України на тлі російської війни.
 
Орієнтація на зелену енергетику – наш стратегічний крок для енергетичної незалежності в цілому. Громадські будівлі споживають значну кількість енергії для освітлення, опалення, охолодження та живлення електропристроїв. Інтеграція відновлюваної енергетики має кілька переваг: безперервність надання послуг, економія коштів, скорочення викидів, підвищення стійкості та зменшення нестабільності цін.
 
Мета цієї співпраці зрозуміла: разом із нашими партнерами з ЄС ми хочемо підвищити стійкість України, відновити країну, підтримувати громади та міста у більш стійкий та екологічний спосіб, ніж будь-коли раніше», – зазначив Віце-прем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.
 
Програма RES розроблена для впровадження енергоефективних рішень у громадських будівлях: школах, лікарнях та дитячих садках. Грантові кошти будуть виділені громадам та містам, що вже отримують фінансування в межах наявних рамкових кредитних угод ЄІБ. Серед них – Програма енергоефективності громадських будівель в Україні (UPBEE) і дві програми з відновлення: Надзвичайна кредитна програма для відновлення України (UERP) і Програма з відновлення України (URP).
 
Допомога буде надана на забезпечення системами сонячної енергії, геотермальними тепловими насосами, а також пошук рішень для використання енергії біомаси. Отже, програма RES покращить енергетичну автономію громадських будівель і забезпечує їх роботу навіть в умовах відключень електроенергії.
 
Передбачається, що Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) надаватиме технічну допомогу та консультаційні послуги, необхідні для успішного впровадження програми.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 



ВСІ Новини