Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Січня 2024, 16:40
Версiя для друку


У Міністерстві відновлення відбулася зустріч Пенні Пріцкер та представників найбільших українських компаній-експортерів

12 Січня 2024, 16:40

Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України разом з командою та представниками українських компаній-експортерів провів круглий стіл з американською делегацією, яку очолила Спеціальна представниця з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Експорт та розвиток логістичних шляхів – ключова тема зустрічі. 

«Окрім експорту для нас важливо розвивати економічну спроможність регіонів, зокрема тих, які суттєво постраждали від російської агресії і підтримувати бізнес, який залишається працювати на прифронтових територіях.

Для цього нам важливо шукати інструменти підтримки бізнесу в регіонах та перспективних для розвитку галузей. Інвестиції американського бізнесу є однією з тих речей, яка значно допомагає підвищити потенціал українського приватного сектору. Ми працюємо над тим, щоб забезпечити гарантії для цих інвестицій.

Я вдячний американським партнерам, щира вдячність Послу США в Україні Бріджит Брінк за стабільну підтримку України та зацікавленість надалі допомагати нам відновлювати економіку. Разом ми знайдемо шляхи, як зробити відбудовану Україну економічно сильною на всіх рівнях», – прокоментував Олександр Кубраков.

Міністр наголосив, що спільними з США зусиллями вже вдалося досягти прогресу у підтримці української економіки:

  • працює Український коридор – тимчасовий морський коридор через Чорне море. Завдяки цьому бізнес експортував понад 15 мільйонів  тонн вантажів, з яких 10 – сільськогосподарська продукція.

  • функціонує Business Advisory Group, яка допомагає державі почути потреби бізнесу, його проблеми. Група налічує майже 300 учасників з усього світу.

  • минулого року велася співпраця в рамках Commercial Law Development Program (CLDP) у напрямку розвитку інституційної спроможності сфери публічних закупівель.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 



ВСІ Новини