Для людей
з порушенням зору

    Новини    25 Січня 2024, 14:20
Версiя для друку


Розширюємо перелік цифрових послуг для моряків

25 Січня 2024, 14:20
Один з таких – онлайн-сервіс електронна черга для моряків, завдяки йому можна записатися та отримати будь-яку послугу в Адміністрації судноплавства в Одесі або в Києві. Він синхронізований з Дією і верифікує особу через Дія.Підпис.
 
Алгоритм наступний:
  • моряку необхідно перейти за посиланням
Київ - https://marad.gov.ua/ua/e-cherga/kiyiv
Одеса - https://marad.gov.ua/ua/e-cherga/odesa
  • підтвердити особу з Дія.Підписом
  • вибрати послугу та час
  • отримати талон
Дія.Підпис − це захищений цифровий підпис, ніхто не може скористатися сервісом замість самого моряка або його довіреної особи, щоб отримати місце у черзі. Таким чином, сервіс убезпечує від випадків «передачі» талонів третім особам.
 
Також система дозволяє відстежувати хто саме і скільки разів записався до черги. Особливо це стосується видачі посвідчень особи моряка – ця послуга надається виключно за особистої присутності.
 
Інтеграція електронної черги для моряків з Дією є частиною системної реформи дипломування, мета якої адаптувати процедуру дипломування до міжнародних стандартів, нівелювати корупційну складову і зробити максимально зрозумілою, прозорою та ефективною.
 
Наразі на порталі Дія морякам доступні три послуги – за 5 місяців роботи онлайн-сервісом скористалося понад 10 тисяч осіб, для них виготовили понад 11 300 кваліфікаційних документів.
 
Електронні послуги для моряків на порталі Дія реалізують Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Адміністрація судноплавства у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 



ВСІ Новини