Для людей
з порушенням зору

    Новини    25 Січня 2024, 18:51
Версiя для друку


Магістральний водогін добудований на 95%

25 Січня 2024, 18:51
Зараз на обʼєкті зводяться стіни та встановлюються насоси. На всій протяжності – а це 145 кілометрів – будується 11 насосних станцій для забезпечення максимально надійної роботи магістрального водогону. Також виконується монтаж труб та будівництво електричних підстанцій. На черзі – роботи з гідроізоляцій стін, влаштування покрівель та встановлення автоматизованих систем.
 
Будівництво триває цілодобово. У ньому задіяно більше тисячі працівників та понад 400 одиниць техніки. Проте обстріли сповільнюють роботи на певних ділянках.
 
 
Водогін забезпечить питною водою близько півтора мільйона людей. Через підрив росіянами Каховської ГЕС мешканці Кривого Рогу, Марганця, Нікополя, Томаківки, Покровська, Мар’янського та інших прилеглих населених пунктів залишилися без води.
 
Будівництво магістрального водогону — один з пріоритетних проєктів Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, що долучились до ліквідацій наслідків підриву Каховської ГЕС вже в перші дні після трагедії.
 
 
На кожній із ділянок працюють інженери-консультанти та представники незалежного технагляду. Також за сприяння американського проєкту USAID "Економічна підтримка України" буде проведено комплексний технічний аудит проєктної документації на будівництво усіх трьох ділянок водогону. Усі звіти разом із результатами аудиту та експертизи, а також кошторисами для кожного виду матеріалів будуть оприлюднені одразу після проходження експертизи.
 
Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 



ВСІ Новини