Для людей
з порушенням зору

    Новини    2 Лютого 2024, 11:00
Версiя для друку


Відновлено 12 шкіл у трьох регіонах України

2 Лютого 2024, 11:00
Проєкт реалізували у рамках Шкільної ініціативи програми U-LEAD з Європою та за фінансової підтримки Служби зовнішньої політики Європейської Комісії (FPI EU) у Чернігівській, Київській та Харківській областях.
 
 
«Починаючи з весни 2022 року, відновлення в Україні було децентралізованим: ми змогли з толоки зробити державотворчий процес. Єдиний ризик — це питання пріоритизації й передбачуваності. Бо коли кожен робить щось окремо у своїй громаді, ми не знаємо, що відбувається по сусідству. Розуміючи це, ми сконцентрувалися на забезпеченні системи збору та обліку інформації, щоб наші рішення ґрунтувалися на даних. Система DREAM, яку ми тоді почали розробляти — це відповідь для всіх нас на питання про підзвітність і прозорість відновлення. Вона є місцем, де ми всі маємо обліковувати та розміщувати на мапі ту роботу, яку робить кожен з нас — держава, громада, бізнес та громадськість», — наголосила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна.
 
В 7 з 12 навчальних закладів вже відновили навчання очно. Зокрема, свої двері відкрили школи в Іванківській та Макарівській громадах Київської області та Мринській, Новобасанській, Ічнянській, Борзнянській громадах Чернігівської області, а також у Чернігові. З міркувань безпеки школи в Ізюмській, Роганській, Печенізькій, Балаклійській та Дергачівській громадах Харківської області продовжують працювати у змішаному форматі.
 
 
«Ми працюємо в дуже непростій ситуації. В Україні ЄС тривалий час підтримував освітній сектор, однак російська агресія призвела до коригування наявної підтримки. ЄС сприяє відновленню освітніх закладів у постраждалих від війни громадах. І це, звісно, створює додаткові виклики», — прокоментував Хенрік Хітфельт, керівник відділу співробітництва Представництва ЄС в Україні.
 
Відбудову здійснив благодійний фонд «Сміливі» за принципом Build Back Better: окрім безпосереднього ремонту пошкоджень, фонд провів покращення шкільних просторів та облаштували інклюзивні зони. Школи ремонтували та відбудовували професійні архітектори, будівельники, а також волонтери ініціативи «Сміливі відновлювати». До процесу відновлення залучали громади та місцевих мешканців, а до ухвалення рішень щодо відбудови — вчителів та учнів.
 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 



ВСІ Новини