Для людей
з порушенням зору

    Новини    2 Лютого 2024, 15:00
Версiя для друку


Олександр Кубраков, віце-премʼєр-міністр з відновлення України: за перший місяць роботи послуги 500 українських родин вже придбали нові оселі за житлові сертифікати. Щиро вітаю всіх хто вже оселився або тільки планує переїзд!

2 Лютого 2024, 15:00

За перший місяць роботи послуги 500 українських родин вже придбали нові оселі за житлові сертифікати. Щиро вітаю всіх хто вже оселився або тільки планує переїзд! 

Середня сума сертифіката – 2,2 мільйона гривень. Найбільше житла придбано у місті Києві, Київській, Харківській, Миколаївській та Чернігівській областях. Більше сотні – це приватний будинок, переважна більшість покупок – квартири.

Загалом на сьогодні маємо вже 2,5 тисячі сформованих сертифікатів з 9,3 тисячі поданих заяв. Сподіваємося, що найближчим часом всі ці громадяни також оберуть собі нове житло. 

За житлові сертифікати можна придбати квартиру, будинок, або зробити інвестицію у житло в процесі будівництва. Ми також не обмежуємо українців географічно – купувати нову оселю не обов’язково в тому ж місті чи регіоні, де було попереднє житло. Сертифікат діє протягом 5 років. 

Важливо! Ви вільні у виборі типу житла, його розташуванні, а також нотаріуса, який оформить угоду. У випадку, якщо вам навʼязують рішення по реалізації сертифіката, звертайтесь на гарячу лінію Міністерства (044) 351-48-00 та на спеціальну лінію НАБУ – 0 800 213 200

Вся актуальна інформація про програму житлових сертифікатів доступна на сайті 

Нагадаю, якщо у вас було зруйновано будинок, то після відмови від права власності на нього в процесі реалізації сертифіката, земельна ділянка залишається за вами. Також ще раз зверну увагу – нещодавно зʼявилась можливість отримати кошти на відбудову на власній ділянці. 

Дякую Міністерству цифрової трансформації та проєкту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» за спільну роботу. 

 

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах FacebookTwitterTelegram

 

 



ВСІ Новини